Többet kell fizetnünk a házasságkötésért Miskolcon

Megosztás

Hivatali helyiségben és munkaidőben ingyenes, viszont más esetben az eddiginél többet kell fizetnünk.

A házasságkötések során egyre nagyobb az igény a különleges szolgáltatásokra – hivatali időn túl, vagy külső helyszínen -, ezek alapvetően díjfizetésre kötelezett szolgáltatások. Ezt emelte a miskolci közgyűlés, a testület december 15-ei ülésén.

Az érvényes törvények szerint hivatali időben és hivatali helyiségben az anyakönyvi szolgáltatás eddig is ingyenes volt és az is marad. Viszont ha valakik a hivatali helyiségben – házasságkötő teremben -, de munkaidőn túl szeretnének házasságot kötni, akkor a korábbi

nettó 5 ezer forintról 15 ezer forintra, munkaszüneti napokon nettó 10 ezerről 30 ezer forintra emelkedik a fizetendő díj.

Hivatali helyiségen kívül munkaidőben korábban 20 ezret kellett fizetni, a módosítás immár 25 ezret ír elő, míg a munkaidőn kívül külső helyszínes szolgáltatás díja 30 ezer forintról 40 ezerre emelkedett.  

Az anyakönyvvezetők díjazási alapja is emelkedett hivatali helyiségben munkanapon 2 500-ról 4 ezer, ünnepnapokon 5 ezerről 7 ezer forintra. Ugyanez a tarifa hivatali helyiségen kívül 10 ezerről 12 ezer forintra nőtt. 

Kedvezmények

A rendelet a Miskolcon lakcímkártyával igazolhatóan lakóhellyel rendelkezők számára 50 százalékos kedvezményt biztosít a fizetendő díjakból. De ez csak abban az esetben érvényes, ha a házasulandó pár mindkét tagja teljesíti ezt a feltételt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek